ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της Σχολικής μας Βιβλιοθήκης και του Σχεδίου Δράσης “Βιβλιοδρομία και Μαθηματική Ολυμπιάδα” θα γίνουν πολύ σημαντικές εκπαιδευτικές δράσεις με τη συνεργασία του υπεύθυνου Βιβλιοθήκης, του κ. Γιώργου Παπαχρήστου και των υπόλοιπων εκπαιδευτικών του σχολείου μας. Οι εν λόγω δράσεις έχουν ως στόχο να ενισχύσουν και να καλλιεργήσουν τη φιλαναγνωσία των μαθητών και μαθητριών, αλλά και την κοινωνική τους αλληλεπίδραση, που είναι υψίστης σημασίας παράμετρος για την εν γένει ανάπτυξή τους.

Αρχικά, θα γίνουν εκπαιδευτικές δράσεις με τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση επιφανών συγγραφέων και συγκεκριμένα θα γίνει αφιέρωμα στη Ζωρζ Σαρρή και στην Άλκη Ζέη.

Η δράση που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η ” Γνωριμία με τις συγγραφείς Ζωρζ Σαρρή και Άλκη Ζέη και τα βιβλία τους” στις τάξεις Δ, Ε και ΣΤ και ακολουθεί η δράση “Κατοχική Αθήνα: Απρίλιος 1941- Οκτώβριος 1944”. Οι μικρότερες τάξεις Α και Β θα συμμετάσχουν με τη δράση “Φανταστικές ιχνηλασίες”.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το περιεχόμενο των εν λόγω παρουσιάσεων-δράσεων βασίζεται στις ακολουθούμενες πρακτικές της Εθνικής Βιβλιοθήκης, προσαρμοσμένες, βεβαίως, στο σχολικό συγκείμενο.